Известие

Collapse
No announcement yet.

Динамо на 33-проблеми и решения!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
    Някой ще вникне ли в следното - свален регулатор на напрежение, захранен по съответния начин, без товар на четките или с товар съответния омаж на ротора. Като изменяме напрежението на захранване на четките му има сигнал докато напрежението с което го захранваме не стане около 14.5V. Когато го нагрея до 80 градуса на четките напрежението изчезва при около 13.7V, че и по-малко.
    Tуk вече няма селенови диоди и т.н. Имаме само един регулатор на напрежение с температурна зависимост.
    Ако сте ме разбрали - добре. Ако не сте - за мен няма значение.
    Добре де аз като ти написах по-нагоре ,че схемата (релерегулатора) е температурно нестабилна... Ти какво ми отговори "стига глупости" нещо от тоя сорт!!!
    На другия колега дето писа ,че работи в ключов режим... да така е ,но явно схемката (въпросния релерегулатор) се влияе от топлината все пак...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Момчета,целта на темата ми беше малко по-друга.Отвирих я,за да може всеки,който има проблем с динамото да го сподели и как е решил,ако го е решил проблема.За температурна нестабилност просто не говорете,защото един нормален генератор няма никакъв проблем със загряването.Нашите,обаче са си стари,кабелите и връзките са стари и се получават аномалии.Точно за тях исках да беседваме и да ги отстраняваме.Захванахме се с анормалния регулатор на колегата и се разпиляхме по глупости.Колев бая се е посмял,но не ми се мисли,ако ни надуши Fade,какви ще ги наговори.Има да пуфти ...За това пишете смело.Дори и да си мислите,че нямате проблеми.Най-вероятно имате,но не го знаете.Просто отивате на "майстор",той мери и отсича:то тия така си работят!И вие си мислите,че всичко е наред,а то не е!
      Иначе,кой знае защо ми се мотае в главата една реплика на Райдер от преди около година в темата за неговото динамо:"Така като гледам излиза,че всички 33-ки са без проблеми с динамото".Прав си беше.Просто никой не подозира,че има проблем!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        Момчета,целта на темата ми беше малко по-друга.Отвирих я,за да може всеки,който има проблем с динамото да го сподели и как е решил,ако го е решил проблема.За температурна нестабилност просто не говорете,защото един нормален генератор няма никакъв проблем със загряването.Нашите,обаче са си стари,кабелите и връзките са стари и се получават аномалии.Точно за тях исках да беседваме и да ги отстраняваме.Захванахме се с анормалния регулатор на колегата и се разпиляхме по глупости.Колев бая се е посмял,но не ми се мисли,ако ни надуши Fade,какви ще ги наговори.Има да пуфти ...За това пишете смело.Дори и да си мислите,че нямате проблеми.Най-вероятно имате,но не го знаете.Просто отивате на "майстор",той мери и отсича:то тия така си работят!И вие си мислите,че всичко е наред,а то не е!
        Иначе,кой знае защо ми се мотае в главата една реплика на Райдер от преди около година в темата за неговото динамо:"Така като гледам излиза,че всички 33-ки са без проблеми с динамото".Прав си беше.Просто никой не подозира,че има проблем!
        Съгласен съм напълно с думите ти ,но въпросния релерегулатор го коментирам защото явно в случая именно тои дава проблеми на колегата!!! Както тои написа свален от алтернатора въпросния регулатор не работи адекватно при тестове...

Comment

Няма такова нещо,като тестове на тоя регулатор.Той струва около 10 лева и не си заслужава да се тества.Той трябва да се държи прилично и да работи изрядно.Ако не- в коша.проблема в повечето случаи не е в него,а в това,каква информация му се подава.Помисли в тая насока,
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Няма такова нещо,като тестове на тоя регулатор.Той струва около 10 лева и не си заслужава да се тества.Той трябва да се държи прилично и да работи изрядно.Ако не- в коша.проблема в повечето случаи не е в него,а в това,каква информация му се подава.Помисли в тая насока,
            Няма какво да мисля аз... Този въпросния релерегулатор нее мои ако беше така одавна да е заменен с друк...
            На един познат последно си играх по токовете и малко измених схемката му на зареждане...
            От магазина за Лада се закупи релерегулатор ,електронен варянт(със светодиодна индикация на различните положения "контакт" "зареждане"...) на РР380 и се монтира тои!!Маса на корпуса му (задължително) + от контактния ключ и един кабел до алтернатора (за +ва четка другата е замасена) и всичко си заработи...Алтернатора пак си връща минус за лампата на таблото... По този начин релерегулатора следи напрежението на акумулатора...
            Понякога е добре като се замисля да се пусне една маса от вдигателя до акумулатора дирекно...

Comment

аз не се смея щото вече един път се мъчихме с тоя алтернатор
              то е ясно че най-добре е с външен регулатор и тая бошовска недомислица -в коша, но масата не трябва да се пипа щото е вързана на звезда върху стартера и ако почнем да опъваме кабели ще се появят разни паразитни нещица по инсталацията.
              точка

Comment

Аз ще си поиграя почивните дни и ще ви кажа резултата

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                  Няма какво да мисля аз... Този въпросния релерегулатор нее мои ако беше така одавна да е заменен с друк...
                  На един познат последно си играх по токовете и малко измених схемката му на зареждане...
                  От магазина за Лада се закупи релерегулатор ,електронен варянт(със светодиодна индикация на различните положения "контакт" "зареждане"...) на РР380 и се монтира тои!!Маса на корпуса му (задължително) + от контактния ключ и един кабел до алтернатора (за +ва четка другата е замасена) и всичко си заработи...Алтернатора пак си връща минус за лампата на таблото... По този начин релерегулатора следи напрежението на акумулатора...
                  Понякога е добре като се замисля да се пусне една маса от вдигателя до акумулатора дирекно...
                  Направил си това,което е по учебник!То работи доста сносно,НО.....Тока,който идва от акумулатора минава през доста клеми и най-вече през табло бушони.При включени фарове,вентилатори и прочие,напрежението пада и регулатора го повдига до стойности 14.7-15 волта,че и по-големи.За това казах , че при тия схеми се получават по принцип същите проблеми,но диаметрално противоположни от нашите.Направи си следния опит.На клема 67 ,захранването на регулатора,подай напрежение директно от акумулатора.Гарантирам ти,че напрежението ще е непроменимо,независимо от консуматорите.Как става на практика работеща тая схема-ще се сетиш сам.Важното е,че по тоя начин акумулатора е винаги защитен от презаряд или от изтощаване,а напрежението не играе в мрежата.

Comment

Направи си следния опит.На клема 67 ,захранването на регулатора,подай напрежение директно от акумулатора.Гарантирам ти,че напрежението ще е непроменимо,независимо от консуматорите.Как става на практика работеща тая схема-ще се сетиш сам.Важното е,че по тоя начин акумулатора е винаги защитен от презаряд или от изтощаване,а напрежението не играе в мрежата.[/QUOTE]

Клема 67 теоретично трябва да е със същия потенциал като + на акумулатора!!!Друк е въпроса ,че през безброи връзки и снадки реално напрежението на тази клема наистина кляка и оттам регулатора вдига напрежението по цялата ел схема на колата... Сега си мисля за едно реле с нормално отворени контакти ,контакти които свързват акумулатора (+) и клема 67!!Управлението на релето е тънкия момент... Ама и за него има решение примерно да се ползва нещо от лапмата +-!!!Гледам ,че на тези ваще алтернатори релерегулатора следи някакво измислено напрежение което се получава от 3 диода!!!Това напрежение + от тези диоди може да свърши добра работа за моя замисъл за релето с нормално отворените контакти и демек да го управлява!! Като се прибера в къщи ще погледна схеми и тн че сега по спомени се мъча...
                    Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 19:16.

Comment

Тука някакви работи за връзката на алтернатора.Моя е закачен директно с 2 кабела към акумулатора.Изключително жестоко ме съмнява да е така по оригиналната схема.(Колата е така малко след като я взехме,понеже баща ми я кара на "майстор" да я направи да зарежда акумулатора)
                      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                        Направи си следния опит.На клема 67 ,захранването на регулатора,подай напрежение директно от акумулатора.Гарантирам ти,че напрежението ще е непроменимо,независимо от консуматорите.Как става на практика работеща тая схема-ще се сетиш сам.Важното е,че по тоя начин акумулатора е винаги защитен от презаряд или от изтощаване,а напрежението не играе в мрежата.

Клема 67 теоретично трябва да е със същия потенциал като + на акумулатора!!!Друк е въпроса ,че през безброи връзки и снадки реално напрежението на тази клема наистина кляка и оттам регулатора вдига напрежението по цялата ел схема на колата... Сега си мисля за едно реле с нормално отворени контакти ,контакти които свързват акумулатора (+) и клема 67!!Управлението на релето е тънкия момент... Ама и за него има решение примерно да се ползва нещо от лапмата +-!!!Гледам ,че на тези ваще алтернатори релерегулатора следи някакво измислено напрежение което се получава от 3 диода!!!Това напрежение + от тези диоди може да свърши добра работа за моя замисъл за релето с нормално отворените контакти и демек да го управлява!! Като се прибера в къщи ще погледна схеми и тн че сега по спомени се мъча...[/quote]
                        Трите диода и аз ги използвам,но при друга схема.Ще ти подскажа.Като извадиш кабела дето идва на клема 67 от регулатора,него какво ще го правиш.Не става ли точно да включва релето,което искаш да сложиш!

Comment

Клема 67 теоретично трябва да е със същия потенциал като + на акумулатора!!!Друк е въпроса ,че през безброи връзки и снадки реално напрежението на тази клема наистина кляка и оттам регулатора вдига напрежението по цялата ел схема на колата... Сега си мисля за едно реле с нормално отворени контакти ,контакти които свързват акумулатора (+) и клема 67!!Управлението на релето е тънкия момент... Ама и за него има решение примерно да се ползва нещо от лапмата +-!!!Гледам ,че на тези ваще алтернатори релерегулатора следи някакво измислено напрежение което се получава от 3 диода!!!Това напрежение + от тези диоди може да свърши добра работа за моя замисъл за релето с нормално отворените контакти и демек да го управлява!! Като се прибера в къщи ще погледна схеми и тн че сега по спомени се мъча...
                          Трите диода и аз ги използвам,но при друга схема.Ще ти подскажа.Като извадиш кабела дето идва на клема 67 от регулатора,него какво ще го правиш.Не става ли точно да включва релето,което искаш да сложиш![/QUOTE]

Извинявам се ,че ще го напиша това ама сега в кръчмето така се сфазирах (братовчеда си има момиченце) ,че нищо умно няма да измисля...
                          Иначе да.. става от там да се вземе + и по моята схема да си заработи без проблем!!!Ще онагледя схемата някак и ще я пусна тук да се види...А сега мисля да изпадна в устоичиво състояние в леглото без да преживявам повече модулации

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                            Тука някакви работи за връзката на алтернатора.Моя е закачен директно с 2 кабела към акумулатора.Изключително жестоко ме съмнява да е така по оригиналната схема.(Колата е така малко след като я взехме,понеже баща ми я кара на "майстор" да я направи да зарежда акумулатора)
                            Ами дай ги да ги видиме тия кабели!Може да са за какво ли не!

Comment

Днес си поразглобих алтернатора. И 9-те диода са ОК. На тройката за лампата излизаха 14.5V, а на изхода на алтернатора 13.8V. Но това все пак е ефективна стойност

Comment

Ето за това разминаване говорех,а то се получава когато диодите са с различна природа.Регулатора няма за база за сравнение реалния изход на динамото,а такъв,който го лъже.А когато на базата на неверни данни се взима решение,то може да бъде само неверно

Comment

Working...
                                X